Otlukköyü İlkokulu
OTLUK MAH. OTLUK KÜME EVLERİ NO 32 SİLVAN / DİYARBAKIR

VİZYON

Atatürkçü düşünce sistemini davranış haline getirmiş, çağdaş, demokratik lider özelliklerine sahip ve okuduğu okula bağlılık duygusu gelişmiş öğrenciler yetiştirmektir. Bu çerçeveden hareketle biz, öğrencilerimizi öğrenmeyi öğrenmiş, öz güvenleri yüksek, 21. yüzyılın gereksinimlerine cevap verebilen becerilerle donanmış bireyler olarak yetiştirmek için varız.

MİSYON

•Paydaşlarımızla(yöneticilerimiz, öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz, mezunlarımız ve velilerimizin) güç birliği yaparak; sınavla öğrenci alan, •Ülkemizin en iyi Anadolu ve fen liselerine her yıl artan sayıyla öğrenci yerleştiren; •Öğrencilerine en az bir yabancı dili konuşabilme becerisini kazandıran, •Sosyal ve kültürel etkinliklerle adından söz ettiren; sosyal bilinci ve sosyal sorumluluğu üst düzeyde olan, •Avrupa Birliği normlarına eşdeğer eğitim veren, EFQM modelinin kriterlerini eksiksiz uygulayan ve geliştiren bir eğitim kurumu haline getirmektir.

Öğretim Şekli :Normal ve örgün eğitim.

Normal ve örgün eğitim.

Soba

8 km.

Yerleşim Yeri Bilgisi

Okulumuzun içinde bulunduğu köyümüz 30 haneden oluşmakta olup ilçe merkezine 8 km. uzaklıktadır. Geçim kaynakları tarım ve küçükbaş hayvancılıktır.